domingo, 26 de abril de 2015

"T’estime, t’estimo, t’estim": el Dia del Llibre a l'IES La Serrania

Us oferim una petita mostra de ressenyes (les primeres que m’han arribat) que han fet els nostres alumnes de 2n de batxillerat sobre el Recital de Poesia T’estime, t’estimo, t’estim.









Ahir vam organitzar un recital que duia per títol “T’estime, t’estimo, t’estim”, per a celebrar el Dia del Llibre. Per grups vam eixir a escena i vam fer el teatre de Romeu i Julieta amb antifaços. Va eixir molt bé encara que el so no era massa bo. Vam cantar cançons de coneguts grups valencians i catalans com La gossa sorda i Teràpia de shock, però també famoses cançons d’Oasis com “Wonderwall” o de Ben E. King com “Stand by me”. Vam recitar la cançó del gran Serrat, “Paraules d’amor” en català i en euskera i poemes d’importants autors de la nostra literatura catalana i castellana. També vam cantar en francés i anglés. Les cançons eres molt divertides i enèrgiques. Amb el departament d’Educació Física vam fer una exhibició d’exercicis de gimnàstica. El recital va ser fantàstic, tot va eixir molt bé i l’amor surava per tota la sala. 

CLAUDIA 





Les activitats fora de les aules són, la majoria de les vegades, un halo d'aire fresc dins de l'ostracisme propi de les setmanes finals d'institut. A més, tractant-se de la vespra de Sant Jordi, sembla evident que nosaltres assistírem a una activitat relacionada amb la literatura (que és millor que qualsevol altra). L'activitat en qüestió va ser un recital de poesia organitzat pels alumnes de 4t d'ESO on grans i majors van combregar amb versos i música. Dins del gran homenatge a la lírica també va haver punts dissonants (algunes cançons no sonaren prou bé i molta gent no respectà l'espectacle), però en general, el treball i la intenció van ser admirables. La gran errada va ser sortejar un pseudo-llibre digital que realment dubto si no era un flac favor a la lectura. No obstant això, cal felicitar a tothom involucrat per fer-nos gaudir d'un dia de poesia. 

GERMÁN 



El dia 22 d’abril vam fer un recital de poesia, el qual va tindre un elevat índex d’assistència. Hi hagué una diversitat d’espectacles per celebrar el Dia del Llibre sota el tema principal de l’amor. Va ser organitzat per la professora de valencià, Maite i els alumnes de 4t d’ESO. Els de la classe d’anglès pràctic de segon de Batxillerat vam fer una obra de teatre anomenada Romeu i Julieta. També hi hagué raps, cançons en anglès, francès, valencià i castellà. Els alumnes vam participar ajudant amb els preparatius, recitant poesies fins i tot en grec, fent la rifa i cadascú va aportar alguna cosa. El recital va estar molt bé encara que hi hagué un problema amb el so, perquè no s’escoltava gaire. A més, hi hagué algun problema de coordinació, però en general va eixir bastant bé. El més important va ser la participació i l’esforç de la majoria per celebrar d’alguna manera el Dia del Llibre i per evadir-nos de la rutina de l’institut. 

ESTHER









Ahir al recital vam patir molts, tot i que la temàtica va ser l’amor i el bon rotllo. L’èxit de l’activitat es respirava des de les butaques i tothom reia i ho passava bé. L’auditori hi era ple, al màxim, fins i tot hi havia gent de peu encara que foren dues hores i mitja de recital. En arribar a l’inici vam asseure de forma molt ordenada i organitzada. Ens van donar un tríptic i una rifa (gratis, és clar). L’acte va començar i un a un, tots els grups, van passar per l’escenari, tot i que de vegades no se’ns va escoltar força bé, tots vam fer el millor possible i vam gaudir una estona (que ja feia falta). Des dels més menuts fins als més grans de l’institut vam participar per fer honor a la poesia i l’escriptura, pels llibres i les cançons, per la cultura i l’amor. Tots vam posar un tros del puzle que formava el recital i vam fer del dia d’ahir, un dia agradable i diferent. Finalment, cal destacar el treball de Maite (per organitzar) i Ismael (pels efectes de so i les fotos). 


CARLA




La participació en el recital de l'altre dia va ser nombrosa, ja que tots volíem participar en un acte que ens servia com una evasió de les classes i, a més, volíem participar en un esdeveniment on nosaltres érem els protagonistes i on l'èxit depenia de nosaltres. El recital constà d'un munt de cançons d'amor en català, anglès, eusquera i francès que eren recitades o cantades i, fins i tot, acompanyades de coreografia i, també, de poemes que eren recitats amb molt de "sentiment". Malgrat que quasi tots ens moríem de la vergonya, vam eixir a l'escenari per a que tots els esforços que havíem fet meresqueren la pena. El resultat va ser un recital divertit encara que, a vegades, governava el descontrol i del qual un afortunat va eixir amb un e-book a la butxaca.


BELÉN








El recital de poesia de dimecres va ser un motiu per unir els grups des de primer d’ESO fins a segon de batxillerat. Els organitzadors del recital van ser els alumnes de 4t d’ESO, coordinats per la nostra estimada professora Maite Monar. Jo també vaig participar amb la meua classe d’Habilitats comunicatives, recitant una cançó en basc amb la traducció en valencià. Després vaig eixir una segona vegada amb la classe de Literatura universal per a recitar sis poemes de diferents autors estrangers amb el tema principal de l’amor. Em van agradar molt les diverses activitats de la resta dels cursos com per exemple les cançons, el ball i l’acrogimnàstica. Tots els qui van eixir em van agradar perquè aquest any ha sigut molt diferent i espere que l’any que ve isca millor. Finalment, puc dir que el valencià ha pogut eixir en evidència i tots els alumnes han demostrat que poden usar-ho prou bé.

DIANA




El passat dimecres assistírem a un recital de poesia organitzat pels alumnes de 4t d'ESO. En aquest, alumnes de tot l'institut celebràrem d'una forma original i diferent, el Dia del Llibre. Personalment, crec que va ser molt interessant que cada grup fera una cançó o un poema en honor a la literatura perquè amb aquesta activitat, fora de les aules i d'una manera molt més dinàmica, eixírem de la rutina. Malgrat que de vegades no s'escoltava molt bé i es feu un poc pesar per la calor, vam gaudir molt amb cada actuació.

MIRIAM




Al següent àlbum de Picasa teniu la resta de fotografies:




No hay comentarios:

Publicar un comentario