domingo, 22 de febrero de 2015

Visita de Xavi Sarrià



El mes passat els alumnes de 4t d’ESO tingueren un desembre molt actiu en l’assignatura de Valencià. Llengua i literatura. Molta feina, alguns crits i molta il·lusió!



La narrativa la treballàrem amb la trobada amb l’escriptor Xavi Sarrià i la seua novel·la Totes les cançons parlen de tu. En aquesta trobada l’alumnat s’esforçà moltíssim per rebre l’autor, amb la presentació de les lectures augmentades (que partien de la Proposta didàctica de Sembra Llibres), així com de l’actuació de la banda sonora d’aquesta novel·la “La vida sense tu” que interpretaren en català i francés (amb trompetes, fagot, flauta, guitarra, clarinet, percussió, saxo…) i la decoració de l’aula on va tindre lloc (amb retrat de l’autor i racó musical, entre altres coses). La cançó després va ser enregistrada i la vam tindre uns dies com a timbre en l’institut, tot un plaer!





Us passe ara un text fet pels alumnes que ens ho resumeix:

“Després d’haver passat una setmana de preparatius, va arribar eixe dia, 5 de desembre. A primera hora alguns companys van acabar de preparar-ho tot, i a segona hora ja estava tot preparat per l’arribada de Xavi. Maite va anar a la porta a rebre Xavi i ella li mostrà el que els de plàstica van fer al hall, mentrestant el 60 altres alumnes l’esperàvem dins del saló d’actes. Després de vore tot el decorat del hall, Xavi va entrar i els músics acompanyats d’alumnes van començar a tocar i cantar la cançó del seu grup, “La vida sense tu”.

Seguidament, els presentadors, Juan i Andrea van mostrar en les plataformes digitals fetes pels alumnes de quart.


Els seus treballs de grup i les valoracions i prelectures triades per Maite. Quan van acabar de presentar els treballs, algunes alumnes van fer-li algunes preguntes sobre ell però sobretot del seu llibre. Després els presentadors li van demanar a Xavi si ens podia tocar amb la seua guitarra i en companyia de Milen la seua cançó. Els alumnes de francés van voler fer-li una sorpresa traduint la seua cançó al francés i cantant-la. A continuació vam tornar al lloc i els presentadors van agrair als alumnes la seva col·laboració en els decorats i la música, a Xavi per haver vingut a passar el dia amb nosaltres i a Maite per organitzar-ho tot i fer-ho possible. Acte seguit, els alumnes li van oferir una picadeta fet per nosaltres mateixos. Mentrestant Xavi ens va signar els llibres i es va fer fotos amb nosaltres. Per a finalitzar li vam tocar la seva cançó una altra vegada a mena de comiat.


Al principi estàvem tots molt nerviosos i impacients per la seva arribada, però quan va arribar Xavi ens vam ficar molt contents. A mesura que anava passant el temps tot anava fluint molt bé. Durant tot l’acte els alumnes estàvem callats per respectar el que estàvem fent els altres, ens vam comportar molt bé. Durant l’actuació tot va anar molt bé, però va ser durant la picadeta quan ens vam descontrolar una mica. En eixe moment va ser on pitjor ens vam portar perquè estàvem massa excitats. No obstant això, tot va eixir i ens vam comportar molt bé i pensem que Xavi se’n va anar molt content”.






1 comentario:

  1. ¡Tener con nosotros al cantante de Obrint Pas fue una experiencia chulísima! ¡Enhorabuena a todos los implicados!

    ResponderEliminar